وي با اشاره به اينکه در طول اين مدت معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور در راستاي مستندسازي رشتههاي صنايعدستي اقدام به ساخت 32 فيلم براي 32 رشته صنايعدستي کرده است، اظهار داشت: هدف از اين اقدام حفظ و احياء رشتههاي در حال فراموشي و فراموش شده صنايعدستي کشور بوده است.
مدير کل حفظ و احياء اين معاونت تصريح کرد: اين براي نخستين بار است که حفظ و مستندسازي رشتههاي در خطر صنايعدستي در اين حجم انجام گرفته است.
رحمتي با بيان اينکه مستند سازي 32 رشته صنايع دستي به مرور و تأمين اعتبار ان در طول يکسال و نيم گذشته به مرحله اجرا رسيده است، گفت: هر کدام از اين فيلمها محصول ماهها تلاش سازندگان در استانهاي مختلف کشور است.
وي ادامه داد: رشتههاي گليم بافي، حجمهاي چوبي، نگارگري، زرگري، نقاشيهاي قهوه خانهاي نقرهسازي، لاکي، سوزندوزي، مليله دوزي، سفالگري، ترمه بافي، ورني بافي،ضريح سازي، مسگري، سوزندوزي بلوچ، طراحي و نقاشي قالي، مخمل بافي، قلمکاري، گچبري، گيوه بافي، دارايي در کنار 11 رشته ديگر اين 32 مجموعه را تشکيل ميدهند.
مدير کل حفظ و احياء معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي خاطرنشان کرد: فيلمهاي ساخته شده در قالب مجموعههاي 20 تا 25 دقيقهاي هستند که به بيان روش توليد، تاريخچه، وضعيت هنرمندان و صنعتگران فعال، تعداد کارگاههاي توليدي از زبان هنرمندان و صنعتگران باقي مانده اين رشتهها ميپردازد.
يحيي رحمتي يادآور شد: مستند سازي براي اين تعداد از رشته صنايع دستي و هنرهاي سنتي در کشور که توسط اين معاونت انجام شده است جزء فعاليتهاي منحصر به فرد و ارزشمندي است که در راستاي حفظ هنرهاي سنتي انجام شده است./111
انتهای پیام/